Plasmapen 

Boka en konsultation innan du bokar en tid för plasmapen. Konsultationen är gratis.

Vi använder en CE märkt plasmapen. MBM Germany. Det är en revolutionerande elektrostatisk teknologi som gör det möjligt att strama upp slapp hud i ansiktet och på kroppen, utan sig kniv eller injektioner. Behandlingen är ytlig, och man sticker aldrig hål eller jobbar inuti huden. Så länge man följer eftervårdsinstruktionerna korrekt finns mycket få risker med behandlingen.

Behandlingsområden

 • Hängande ögonlock
 • Påsar under ögonen
 • “Kalkonhäng” under hakan
 • “Hamsterpåsar”
 • Hals
 • Korrigering av rynkor, fina linjer och ojämn hy
 • Milier

Fördelar

 • Snabb läkning och återhämtning
 • Ingen risk för ärr 
 • Ingen risk för att ta bort för mycket hud
 • Hudkvalitén stärks

Funktionen med plasmapen
Plasmapennan har en tipp som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När tippen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Under en tiondels sekund öppnas en mikrokanal i huden och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga “skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del i hudens självläkning och kollagen produktionen .

Vem passar behandlingen inte för?
Har behandlats med cortisone,filler och botox injektion vid behandlingsområdet under den senaste 3 veckorna. 

Även laser och kemisk peeling.
Cancer
Infektioner aktiva eller systematiska
Graviditet eller amning
Allergi mot vanliga bedövningsmedel
Autoimmuna sjukdomar
Pacemaker
Blodförtunnande medicin
Keloid
Diabetes
Vitalgo
Naturligt brun eller mörk hy pga stor risk för hyperpignentering 

Vissa människor har ökad tendens till att få hyperpigmentering på huden efter behandling av yttersta lagret av huden, dermis. Har man en benägenhet att få pigmentfläckar är man därför inte en kandidat för plasma pen. Det förekommer bland alla hudtyper men är vanligt bland individer med ursprung kring Medelhavet och Mellanöstern.Så går behandlingen till
Området som ska behandlas bedövas med kräm i ca 15 min innan behandlingen. Därefter “bränner” man med plasmapennan över området som ska behandlas. Det finns tre olika tekniker med olika funktioner beroende på behandlingsområde och syfte. Vid ögonlockslyft bränner man små prickar i ett särskilt 5-punktsmönster, vilket är den mest effektiva metoden för åtstramning av huden.


Efter behandlingen:
Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå. De flesta får svullnad på över- och underlock i några dagar. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 4-7 dagar. Behandlar man ögon kan man få svullnad dag 2-3 som sedan vänder dag 3-4.

Skorporna ska torrläkas på det behandlade området. Så undvik att bli svett, bastu, pool och makeup på området som behandlats dom första 7 dagarna. Klia inte heller på det behandlade området då det kan bildas ärr.

Första veckan eller tills skorporna ramlat av är det Alsolösning sårtvätt som gäller för att hålla rent och målsättningen ska som sagt vara att låta skorporna torka och ramla av. Så snart detta skett kan man återgå till krämer.

Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de 3 första månaderna efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering etc.

Risker med behandlingen

 • Hyperpigmentering (spf 50 ska användas i minst 3 månader efter).

Resultat

En gradvis förbättring kan upplevas först efter 2-4 veckor.Först efter 4-6 veckor kan man göra en behandling till på samma behandlingsområde.

Prickarna bör vara borta det vill säga läkta.
Slutresultatet är olika beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, Man kan säga att man backar åldrandet 1-2 år, så personer med mycket överflöd hud kan behöva flera behandlingar. 2-4 behandlingar är optimalt för personer med mycket överflödig hud. 

Hållbarhet
Huduppstramningen är permanent, huden fortsätter att åldras som vanligt efteråt.
Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.