Permanent makeup 

Vi erbjuder Kosmetisk tatuering Powder bryn, läppar, eyeliner. Boka en konsultation om du är osäker på kosmetisk tatuering.permanent makeup som det även heter. Har du redan en kosmetisk tatuering som inte är utförd utav mig behöver du först boka en konsultation för bedömning ifall vi behöver lasra bort den gamla tatueringen. Har du redan en kosmetisk tatuering från en annan salong så gäller inte påfyllning priserna.

Vad är Powder bryn 

Kosmetisk tatuering är en form av tatuering där pigment ( speciellt utformad för att användas i ansiktet ) förs in under huden. Här används maskin teknik som ger en naturlig effekt. Till skillnad från en vanlig kropps tatuering går man inte lika djupt, även kallad för semi permanent.

Hållbarheten är 1-3 år. Hållbarheten beror på om du har oljig hud, hud med stora porer eller om du utsätter brynen för solexponering. Använd solskydd det är viktigt. Använd inte solskydd dom första 14 dagarna.


Powder bryn 1-3 år

Lips 3-5 år

Liner Upp till 10 år 

Många väljer att fräscha upp sin liner efter 5 år.
Powder/Ombré: Tekniken passar alla hudtyper och läker fint. Här används en maskin för att få ett mer skuggat resultat. Passar alla som måste måla i har glest mellan stråna eller har ljusa ögonbryn. Eller helt enkelt vill ha mer markerade eller annan form eller som helt enkelt saknar bryn. Det ger ett naturligt jämnt fint resultat som ett lätt sminkat utseende.

Varje person behandlas individuellt beroende på ansiktsanatomi. Alla läker olika med olika förutsättningar. Oljig,mogen,känslig hud mm

Slutresultatet kommer oftast inte efter 1 behandling utan krävs 2 och ibland 3 behandlingar.

Konsultation rekommenderas alltid innan för att uppnå bästa resultat. Där du också får information och du kan ställa dina frågor.

Återbesök ingår på Powder bryn efter ca 4-6 veckor.

Färgen är alltid mer intensiv direkt efter behandlingen då färgen oxiderar med syret i luften. Så mer intensivt än det slutliga resultatet.

Läppar-Har du lätt att få munsår/blåsor på läpparna kan behandlingen aktivera virus. Använd salva eller tabletter innan och efter. 

Liner- Använd inte Linser under behandlingenDetta ska du undvika innan behandling:

Sola 24 timmar innan 
Inte använda brun utan sol eller vara brun på brynen.
Intag av Aspirin, omega 3, medicin med acetylsalicyl-syra 4 dagar innan.
Färga, vaxa, plocka brynen 14 dagar innan
Starka mediciner ( 12h )
Alkohol 48 timmar innan
Drycker som innehåller koffein
AHA behandling minst 2 veckor innan 
Kemisk/laserpeeling, Retinol A produkter 30 dagar innan  på behandlings området.
Att tvätta håret innan Powder bryn kan vara bra för att slippa få vatten på brynen direkt!

Detta ska du tänka på efter behandlingen.

Inte träna så du blir svettig.
Undvik vatten dom första 3-4 dagar.
undvik pool, bastu,sol i 7 dagar.
Inte klia eller ta bort skorpor, flagor.
Undvik makeup på området som behandlas i 7 dgr.Powder brows, eyeliner och läppar passar inte för dig...

 • Om du är gravid
 • Om du är under 18 år
 • Om du ammar
 • Om du lätt får keloidärr
 • Om du har diabetes risk för långsam läkning, infektion och att pigmenten fäster dåligt
 • Om du lider av allvarliga sjukdommar så som cancer, epilepsi, narkolepsi, autoimmuna sjukdommar (rådfråga din läkare)
 • Om du tar blodförtunnande mediciner (rådfråga din läkare)
 • Om du går på starka mediciner
 • Om du har minsta lilla hudirritation kring och på området
 • Om du nyligen har gjort botox eller fillers kring området vänta ca 2 veckor.
 • Om du har en gammal bryn tatuering boka då först in en konsultation för att bedömas om eventuellt brynen behöver laseras innan nytt pigment tillförs.
 • Om du har blodsmitta

PMU Lips!

Läpp tatuering passar dig som vill förstärka formen och/eller färgen på dina läppar.  Många äldre personer upplever att deras läppfärg ”kryper inåt” på läpparna och kan därför vilja fylla ut färgen till konturen igen. 

En läpptatuering håller normalt i 2-5 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.

Färgval
Det finns massor av olika läppfärger för att matcha alla typer av önskemål, allt från ljus aprikos till färgstark röd och även olika nyanser som liknar naturliga läppfärger.

Så går det till:
Läpparna bedövas med en effektiv bedövningskräm. Vi börjar med att rita upp form och symmetri och väljer ut färgerna tillsammans. Därefter kan behandlingen börja och vi lägger på bedövningssalva.

Efter behandlingen:
Efter behandlingen ser läpparna väldigt röda och mörka ut. Det är vanligt att bli svullen, och om man brukar få munsår är det vanligt att detta blossar upp i samband med behandlingen. Det går att förebygga, med medicin eller antiher-pessalva. Det kan vara en bra idé att börja med en salva en vecka före läpptatuering samt under läkningsprocessen. Finns att köpa på apoteket .Det är viktigt att läpparna får läka i sin egen takt, och att hålla de mjuka och insmorda hela tiden. 
Läkningen tar ca en vecka men skorpan från läpparna brukar börja släppa lite redan efter 3 dagar. När det första har flagnat av så kan färgen fortfarande se skarpare ut än slutresultatet, den slutgiltiga färgen går att bedöma efter  2 veckor.


Vi använder oss av Doré permanent makeup. Produkterna är godkända av Läkemedelsverket.